Over Ingrid

Wie ben ik?

Ik ben Ingrid de Jong, neuropsycholoog en bewegingswetenschapper en mijn hele leven al fanatiek sporter. Nadat ik de afgelopen jaren als onderzoeker in revalidatiegeneeskunde, als neuropsycholoog in de neurorevalidatie en als psycholoog in de GGZ heb gewerkt, vond ik het tijd om kennis, passie en ervaring te bundelen en voor mezelf te beginnen. Daarom heb ik in 2021 Psychologie & Beweging opgericht. 


Toen ik als onderzoeker en daarna als (neuro)psycholoog werkte, wist ik al dat ik beide achtergronden (Neuropsychologie en Bewegingswetenschappen) ooit met elkaar wilde combineren. Ik wist alleen nooit hoe. Toen ik een aantal jaar geleden zelf moest herstellen van een burn out werd het me vanzelf duidelijk...


In die fase heb ik namelijk zelf aan den lijve ondervonden hoe sterk de samenhang is tussen het menselijk lichaam, de hersenen en de psyche. En dat je daar gebruik van kunt maken om je beter te gaan voelen. Het duurde even voordat ik dit had uitgevonden, maar ik durf te beweren dat dit bij mij de weg plaveide naar herstel!


Ik kwam erachter dat een burn-out niet iets is wat zich alleen in het hoofd afspeelt, maar dat daar ook het lijf en de hersenen bij betrokken zijn! Dat is bij meer klachten het geval. Het is precies die samenhang - de wisselwerking tussen je lichaam, brein en psyche - waar je gebruik van kunt maken om optimaal te gaan functioneren! 


Als je tenminste weet hoe je dat moet doen... En geloof me; ik weet als geen ander: die 'hoe' stap is niet de gemakkelijkste!

Werkwijze

Ik ben ervan overtuigd dat een geïntegreerde aanpak het beste werkt. Dat is waarom ik sport en beweging betrek bij het psychologische begeleidingstraject. Bij sommige klachten werkt het onvoldoende om alleen maar met elkaar in gesprek te gaan en is er meer nodig om weer optimaal te gaan functioneren. Denk hierbij aan stressklachten, overspannenheid, burn-out, klachten van vermoeidheid, verminderde energie, maar ook pijnklachten en stemming gerelateerde klachten. Bij die klachten ís beweging gewoon een onmisbare schakel!


Ik vind het een uitdaging om bij jou (en jouw klachten) de samenhang te zien tussen het menselijk lichaam, de hersenen en de psyche, jou hier uitleg over te geven zodat jij je hiervan bewust wordt en ervoor te zorgen dat je hier op een zo effectief mogelijke manier gebruik van gaat maken.


Zo werk jij toe naar een blijvende verandering. Iets waar je de rest van je leven wat aan hebt!

Alle wijsheid zit al in jou!

Ik ben ervan overtuigd dat alle wijsheid in jou als mens aanwezig is. Soms heb je alleen iemand nodig die met je meedenkt en je helpt zien wat je op dat moment zelf niet ziet. Daar wil ik je graag bij helpen! We starten een onderzoek, samen, vanuit nieuwsgierigheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Het allermooiste daarbij vind ik om jou te mogen helpen ontwikkelen tot een nog betere versie van jezelf. Daarvoor ben je van harte welkom bij Psychologie & Beweging!