Voel je fit, blij en in balans!

1-op-1 begeleiding bij stress, overspannenheid en burn-out

Herken jij jezelf hierin?

Neem jij veel hooi op je vork? Geef jij nooit op en ga je altijd maar door? Leef je van weekend naar weekend, omdat je tussendoor moeilijk tot rust komt? Stel jij al het andere voorop, behalve jezelf? Met andere woorden... Ben jij geneigd om veel van jezelf te vragen? Dan is de kans groot dat je iets uit het volgende rijtje herkent:


 • Ben je vaak moe, uitgeput of heb je weinig energie?
 • Voel je je gejaagd, uit balans en heb je het gevoel geleefd te worden?
 • Heb je vage klachten?
 • Kun je moeilijk ontspannen?
 • Voel je je minder blij, heb je een kort lontje of voel je je vaker down?

Hoe zorg je ervoor dat je van deze klachten af komt en je weer je energieke zelf gaat voelen? Vaak wordt er een eenzijdig psychologisch traject ingezet, terwijl dit soort klachten schreeuwt om een geïntegreerde aanpak waarbij verschillende componenten samenkomen.


Vanuit mijn achtergrond als neuropsycholoog en bewegingswetenschapper en als ervaringsdeskundige met deze klachten, ben ik me de afgelopen jaren gaan verdiepen in wat er zich op lichamelijk en hersenniveau afspeelt bij deze klachten én wat er nodig is om dit te doorbreken.


Een duurzame verandering hoeft niet ingewikkeld te zijn of lang te duren, als je maar weet wanneer je aan welke touwtjes moet trekken!

“Ingrid weet dat je er met alleen ‘praten over’ niet gaat komen en dat je tot actie moet komen om iets te veranderen, een probleem aan te pakken of beter voor jezelf te zorgen. Daarin is ze creatief. Ze kan veel verschillende dingen bedenken die je zelf kunt doen, maar deinst er ook niet voor terug om zelf lekker mee te doen. Dat is heel erg fijn; het voelt ontwapenend, nuchter en samen.”

Na het programma weet je:

 • Wat de oorzaken en instandhoudende factoren zijn van jouw klachten;
 • Welke lichaamssignalen je in de gaten moet houden, waar de grenzen van je lichaam liggen en hoe belangrijk het is om hiernaar te luisteren;
 • Wat een gezonde belasting is voor jouw lichaam en hoe je dit gebruikt om de balans te herstellen;
 • Welke stappen je moet zetten om je fit, energiek en in balans te voelen;
 • Hoe belangrijk beweging is bij jouw klachten en hoe je dat in jouw specifieke geval inzet om je beter te voelen.

De meest effectieve aanpak is een benadering op maat

Dat stress en overbelasting iets met lichaam en geest doen, weet je. Het goedbedoelde advies om te bewegen bij dit soort klachten ken je. Wat nu het verschil maakt, is als deze dingen samengebracht en toegespitst worden op jou als persoon. Iedereen is namelijk verschillend. Klachten zijn nooit hetzelfde. De ernst van de klachten is bepalend. En de mate van belastbaarheid maakt uit voor hoe je het aanpakt! De meest effectieve aanpak is dus een benadering op maat.

Inzicht in lichaams- en hersenprocessen

Als jij weet hoe je klachten ontstaan zijn, weet welke lichaams- en hersenprocessen er spelen, hoe je die moet omkeren én als je snapt hoe je daarbij gebruikmaakt van sport/beweging, dan heb je alle ingrediënten in handen om weer je energieke zelf te worden. Het enige wat jij nodig hebt is lef om de eerste stap te zetten en de wil om dingen te veranderen. Bij de rest help ik je!

Beweging is een onmisbare schakel voor herstel

In dit 10-weekse programma onderzoeken we samen wat er in jouw geval aan de hand is, geef ik je uitleg over wat er specifiek bij jouw klachten gebeurt in lichaam en hersenen, zodat je gaat begrijpen wat er nodig is om weer die uitgebalanceerde en energieke versie van jezelf te worden! Samen gaan we aan de slag met sport en beweging, op een manier die aansluit bij je klachten maar tegelijkertijd lichaam en hersenen stimuleert. Op die manier leer je hoe je op een slimme en helpende manier gebruik kunt maken van beweging, zodat je dit ook zelf kunt inzetten in de toekomst. Alles met het oog op een duurzame en blijvende verandering!

Wie gingen je voor?

De opzet van de sessies is erg prettig. Door praten te combineren met bewegen en evalueren kan je zelf ontdekken wat je nodig hebt en waar je tegenaan loopt. Het zorgt ervoor dat je het echt gaat ervaren. Ingrid is een prettige therapeut, waar je je comfortabel bij voelt en makkelijk je problemen mee bespreekt. Ze denkt met je mee als dat nodig is om het programma op je persoonlijke omstandigheden aan te passen.

Loes, 32 jaar

Tijdens de sessies heerst een informele sfeer, waardoor je snel het gevoel krijgt alles kwijt te kunnen. Er zijn geen standaard protocollen of regeltjes, maar je werkt samen aan hetgeen waar jij mee zit. Ingrid is een open, enthousiast en gedreven persoon, met een brede ervaring op het gebied van sporten en bewegen.

Thomas, 27 jaar

Ik weet nu beter wat stress met lichaam en geest doet en herken de signalen sneller, waardoor ik beter kan inschatten wanneer ik stress ervaar. Maar waar ik het meeste aan heb gehad, is dat ik liever voor mezelf ben geworden en naar mijn lichaam heb leren luisteren!

Suzanne, 26 jaar

Wat krijg je?

 • Een 10 weken durend individueel programma, waarbij jij weer grip krijgt op je gezondheid en je fit en energiek gaat voelen!
 • 1-op-1 begeleiding op maat, afgestemd op jouw klachten en belastbaarheid, zodat jij er het maximale uit kunt halen.
 • Een kennismakingsgesprek waarin we kijken naar jouw klachten, onderzoeken of het programma bij je past en een plan maken voor de komende 10 weken.
 • Wekelijkse sessies van een uur waarin we samen aan de slag gaan. De ene week in gesprek en de andere week in beweging.


De investering voor dit programma is inclusief de kennismaking, alle sessies, oefeningen en beweegadviezen en evaluatie en ondersteuning van mij per mail gedurende het hele traject en is € 950,- (inclusief BTW). Een betaling in termijnen is ook mogelijk. Klik hieronder om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking.